joi, 18 iunie 2009

RUGACIUNE PENTRU AJUTOR!

STIHURI DIN PSALMI(se poate alege si invata pe-de-rost orice verset din Psaltire.) LA NEVOIE DE AJUTOR:Dumnezeule,spre ajutorul meu ia aminte;Doamne,sa-mi ajuti mie grabeste-Te!{PS. 69,1}. Iar eu sarac sant si sarman,Dumnezeule,ajuta-ma.Ajutorul meu esti Tu:Doamne,nu zabovi! {PS. 69,6-7}

CELE 12 INCHINACIUNI(se pot rosti oricand,dar mai ales in Postul Mare,repetandu-se de trei ori):Dumnezeule,milostiv fii mie,pacatosului(O INCHINACIUNE)

Dumnezeule,curateste-ma pe mine pacatosul(O INCHINACIUNE)

Cel ce m.ai zidit,Dumnezeule,miluìeste-ma(O INCHINACIUNE).

Fara de numar am gresit,Doamne iarta-ma(O INCHINACIUNE).

LA VREME DE NECAZ SI ISPITA(aceasta rugaciune,spusa de 40 de ori,este plata pacatelor noastre de peste zi):Doamne,Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatosul.

Sau:Doamne miluieste. Sau:Iisuse,miluieste-ma.

Sau:Hristoase,miluieste-ma. Sau:Fiul lui Dumnezeu,miluiestema.

Sau:Preasfanta Treime,miluieste-ma.

Sau:Maica lui Dumnezeu,miluieste-ma.

Sau:Ingerul lui Hristos,miluieste-ma Sau:Sfinte(pomeneste numele sfantului al carui nume ìl porti),ocrotitorul meu,miluieste-ma.

DOXOLOGIA MICA(una din cele mai vechi rugaciuni):Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,si acum si pururea si in vecii vecilor.Amin.

TOT LA SEMNUL SFINTEI CRUCI:Preasfanta Treime,miluieste-ne pe noi.

CAND TE INCHINI:In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Amin.

Inparate ceresc,Mangaietorule,Duhul adevarului.Care pretutindeni esti si toate le plinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata,vino si Te Salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciune si mantuieste,Bunule,sufletele noaste. <> Usa milostivirii deschide-o noua,binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu,ca sa nu pierim cei ce nadajduim intru tine,ci sa ne mantuim prin tine din nevoi,ca tu esti mantuirea neamului crestinesc.Amin + Prea Sfanta Treime,miluieste-ne pe noi,Doamne,curateste pacatele noastre.

Stapane,iarta faradelegile noastre.Sfinte,cerceteaza si vindeca neputintele noaste pentru numele Tau! VENITI SA NE INCHINAM INPARATULUI NOSTRU DUMNEZEU. VENITI SA NE INCHINAM SI SA CADEM LA HRISTOS,INPARATUL NOSTRU DUMNEZEU. VENITI SA NE INCHINAM SI SA CADEM LA INSUSI HRISTOS,INPARATUL SI DUMNEZEUL NOSTRU!

Niciun comentariu: