luni, 29 iunie 2009

MESAJ DIN PARTEA PR.GIOVANNI CAPARELLI, PENTRU IULIA & PR. DIACON GH.

Padre Giovanni Capparelli (Firmozioti) a spus: Cuvinte de Multumire .Carissima Sorella e Professoressa Iulia: Non trovo le parole per ringraziarLa della sua filiale solidarietà a tutto ciò che succede ad un povero e piccolo prete di paese. Se il Signore ci ha voluto in questi luoghi e non in altri ciò vuol dire che nei nostri confronti ha già stabilito dei disegni a cui noi non possiamo tirarci indietro.

Tutto il mondo fa parte della sua Vigna, e questo posto di Calabria, come lo stesso di Verona del nostro Caro Diacono Padre Giorgio, sono terre a cui dobbiamo dare il meglio di noi per tutti i fedeli che Lui ci ha consegnato. Nella nostra umiltà andiamo avanti, sicuri che accanto a noi, l'Angelo del Signore ci indica la via migliore da seguire.

Grazie Gentilissima Iulia, anche a Lei e a tutta la sua Famiglia un abbraccio Fraterno e perchèno un probabile arrivederci.

Grazie Padre Giovanni , ti ringraziamo tanto , ti abbraccio Pace e Bene.
26 giugno 2009 16.04

marți, 23 iunie 2009

UNDE VOM PUTEA GASI LINISTEA?

Noi, creştinii, avem un cult pentru Biserică.

Si unde vom putea gasi linistea sufletului nostru?


Această întrebare ne-o punem toţi şi la ea vine să ne răspundă Sfânta Biserică. Desigur, liniştea aici, în biserică, ne-o găsim pentru că putem comunica cu Dumnezeu şi suntem mult mai aproape de El.

În Casa Lui, prin rugăciune, putem fi mai aproape de Dumnezeu şi este încântare pentru duhul nostru de a ne ruga Lui pentru mântuirea sufletelor noastre. Dumnezeu ne cheamă la El pe cei aleşi să-i vizităm Casa (biserica ) mereu.

Existenta! Cea taina Minunata! Cum este cu Putinta?

Minunat este Dumnezeu şi minunată este zidirea Sa”.

duminică, 21 iunie 2009

NOUL EPISCOP AL EPARHIEI HUSILOR

În şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române desfăşurată astăzi, 18 iunie, la Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, a fost ales Preasfinţitul Părinte Corneliu în scaunul de episcop al Eparhiei Huşilor. Preasfinţia Sa a fost ales cu 43 de voturi, după cum a relatat Mircea Toma (reporter al postului de radio al Patriarhiei Române) pentru Radio TRINITAS, în cadrul emisiunii „România la zi”.

Biografia PS Părinte Corneliu Onilă

Preasfinţitul Părinte Corneliu Onilă s-a născut în satul Corni-Albeşti, judeţul Vaslui, la 25 iulie 1966, din părinţii Eugen şi Ruxandra Onilă, fiind primul dintre cei trei copii de parte bărbătească.

A urmat Şcoala generală şi Gimnaziul în satul natal, absolvind-o în anul 1980. Între anii 1980-1982 a urmat prima treaptă de liceu în oraşul Vaslui, iar din toamna anului 1982 a început cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ, pe care le-a absolvit în anul 1987.


În perioada 1988-1992 a urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Bucureşti (respectiv Facultatea de Teologie), absolvindu-l în anul 1992. Între 1992-1996 a urmat cursurile de doctorat, specializarea Noul Testament, la aceeaşi Facultate.


Începând cu anul 1993 a studiat la Facultatea de Teologie Protestantă din cadrul Universităţii Marburg - Germania, fiind bursier al Diakonisches-Werk, EKD; din anul 1996 a funcţionat ca asistent în cadrul aceleiaşi Facultăţi, la catedra de Teologie şi Spiritualitate a Bisericii Ortodoxe, sub îndrumarea prof. Hans-Martin Barth.

În data de 21 noiembrie 1997 a fost tuns în monahism la Catedrala Episcopiei Huşilor, a doua zi fiind hirotonit ierodiacon, iar în 23 noiembrie - ieromonah. La 25 decembrie 1997 a fost hirotesit protosinghel.În Eparhia Huşilor a activat mai întâi ca profesor de seminar şi consilier cultural la Centrul Eparhial. În anul 1998 a fost numit de către vrednicul de pomenire PS Episcop Ioachim al Huşilor vicar administrativ al eparhiei şi, la propunerea aceluiaşi ierarh vrednic de pomenire, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a acordat rangul de arhimandrit pe data de 26 iunie 1999.

La 27 octombrie 1999 a fost ales Arhiereu-Vicar al Episcopiei Huşilor, cu titlul de „Bârlădeanul“.

La Episcopia Huşilor s-a ocupat de organizarea Sectorului diaconal-caritativ, organizând cu ajutorul mai multor asociaţii similare, din vestul Europei, Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Episcopiei Huşilor. Astfel, prin intermediul Mănăstirii Plankstetten din Germania a dotat cu saltele, paturi, aparatură medicală, medicamente, îmbrăcăminte pentru bolnavi numeroase spitale şi aşezăminte destinate celor în nevoi din judeţul Vaslui. Tot cu acelaşi ajutor a dotat Episcopia Huşilor cu o maşină de teren nouă, destinată activităţii misionare şi caritative. Prin sprijinul elveţiano-olandez a dotat cu cele necesare Spitalul de Psihiatrie din Vaslui, precum şi pe cel de Boli infecţioase din Bârlad.

A fost delegat de Patriarhia Română să participe la numeroase simpozioane, conferinţe şi congrese internaţionale, printre care: Conferinţa cu tema „2.000 de ani de creştinism, realităţi şi perspective“ (Bensheim, Germania 1998); Congresul monahilor benedictini cu tema „Monahismul, spiritualitate şi provocare în Europa“ (Roma 2000); Seminarul organizat de Episcopia Catolică de Haarlem - Olanda, cu tema „Misiunea creştină în Europa secolului XX“ (2001); Simpozionul cu tema „Misiunea creştină şi succesele misionare în Europa“, organizat de către Conferinţa Bisericilor Europene (Varşovia, 2003); Simpozionul cu tema „Mediul înconjurator şi mesajul creştin“ (Zurich, Elveţia 2004); Simpozionul cu tema „Constituţia Europei şi Bisericile creştine“ (Stuttgart, Germania, 2004) .

joi, 18 iunie 2009

RUGACIUNE PENTRU AJUTOR!

STIHURI DIN PSALMI(se poate alege si invata pe-de-rost orice verset din Psaltire.) LA NEVOIE DE AJUTOR:Dumnezeule,spre ajutorul meu ia aminte;Doamne,sa-mi ajuti mie grabeste-Te!{PS. 69,1}. Iar eu sarac sant si sarman,Dumnezeule,ajuta-ma.Ajutorul meu esti Tu:Doamne,nu zabovi! {PS. 69,6-7}

CELE 12 INCHINACIUNI(se pot rosti oricand,dar mai ales in Postul Mare,repetandu-se de trei ori):Dumnezeule,milostiv fii mie,pacatosului(O INCHINACIUNE)

Dumnezeule,curateste-ma pe mine pacatosul(O INCHINACIUNE)

Cel ce m.ai zidit,Dumnezeule,miluìeste-ma(O INCHINACIUNE).

Fara de numar am gresit,Doamne iarta-ma(O INCHINACIUNE).

LA VREME DE NECAZ SI ISPITA(aceasta rugaciune,spusa de 40 de ori,este plata pacatelor noastre de peste zi):Doamne,Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatosul.

Sau:Doamne miluieste. Sau:Iisuse,miluieste-ma.

Sau:Hristoase,miluieste-ma. Sau:Fiul lui Dumnezeu,miluiestema.

Sau:Preasfanta Treime,miluieste-ma.

Sau:Maica lui Dumnezeu,miluieste-ma.

Sau:Ingerul lui Hristos,miluieste-ma Sau:Sfinte(pomeneste numele sfantului al carui nume ìl porti),ocrotitorul meu,miluieste-ma.

DOXOLOGIA MICA(una din cele mai vechi rugaciuni):Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,si acum si pururea si in vecii vecilor.Amin.

TOT LA SEMNUL SFINTEI CRUCI:Preasfanta Treime,miluieste-ne pe noi.

CAND TE INCHINI:In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Amin.

Inparate ceresc,Mangaietorule,Duhul adevarului.Care pretutindeni esti si toate le plinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata,vino si Te Salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciune si mantuieste,Bunule,sufletele noaste. <> Usa milostivirii deschide-o noua,binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu,ca sa nu pierim cei ce nadajduim intru tine,ci sa ne mantuim prin tine din nevoi,ca tu esti mantuirea neamului crestinesc.Amin + Prea Sfanta Treime,miluieste-ne pe noi,Doamne,curateste pacatele noastre.

Stapane,iarta faradelegile noastre.Sfinte,cerceteaza si vindeca neputintele noaste pentru numele Tau! VENITI SA NE INCHINAM INPARATULUI NOSTRU DUMNEZEU. VENITI SA NE INCHINAM SI SA CADEM LA HRISTOS,INPARATUL NOSTRU DUMNEZEU. VENITI SA NE INCHINAM SI SA CADEM LA INSUSI HRISTOS,INPARATUL SI DUMNEZEUL NOSTRU!

miercuri, 10 iunie 2009

NOUTATI ORTODOXE

Prin lucrarea lui Dumnezeu şi binecuvântarea Maicii Domnului, la Mănăstirea „Naşterea Domnului” din s. Zăbriceni, raionul Edineţ a fost adusă din Sfântul Munte Athos icoana Maicii Domnului numită „Grabnic Ascultătoare” (Gorgoypikoos – Скоропослушница), fiind singura icoană de acest fel din Moldova.

Icoana reprezintă o copie identică a unei icoane făcătoare de minuni (foarte vechi) care se află la Mănăstirea Dochiariu şi care a fost zugrăvită chiar în această mănăstire athonită, fiind pusă pentru două săptămâni lângă icoana originală făcătoare de minuni, unde zilnic se cântă paraclise şi acatiste închinate Maicii Domnului. Această icoană este foarte cunoscută în întreaga lume, fiind cinstită mai ales ca ocrotitoare a familiilor creştine şi în mod special ca ajutătoare pentru femeile care nu pot naşte prunci.

Însăşi Maica Domnului a vorbit din această icoană numindu-se pe sine „Grabnic Ascultătoare” pentru toţi cei care o cheamă în ajutor.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir şi prin contribuţia financiară a unor ctitori, icoana a fost adusă la Zăbriceni în data de 26 mai de către stareţul Mănăstirii – arhimandritul Damian. Chipul minunat al Maicii Domnului a fost întâmpinat de părinţii şi fraţii Mănăstirii, de câţiva preoţi din satele învecinate, de elevii şi studenţii celor două şcoli teologice de la Zăbriceni şi de alte sute de credincioşi. După un Tedeum închinat Maicii Domnului şi închinarea la această icoană, ea a fost dusă în Paraclisul Mănăstirii, urmând ca după terminarea construcţiei soborului, să fie mutată acolo spre închinare.

Îndemnăm pe toţi credincioşii de la noi din ţară să vină la Mănăstirea Zăbriceni pentru a se închina acesti sfinte Icoane făcătoare de minuni.
Vă prezentăm şi un Fotoalbum în care puteţi vedea imagini de la Mănăstirea Dochiariu (Athos) şi de la Mănăstirea Zăbriceni.

duminică, 7 iunie 2009

Canonul 45 al Sfintilor Apostoli
Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, impreuna cu ereticii rugandu-se, sa se afuriseasca numai; Iar de au dat lor voie, ca unor clerici a lucra ceva, sa se cateriseasca. - PIDALION (Carma Bisericii Ortodoxe)



Pr. Diacon Cazacu Gheorghe : " Eu nu pot considera nici o Confesie sa fie stabilita in Adevaratul Templu al Domnului , Decat " Ortodoxia " Ea este Religia Sfanta Si Mostenitoare Domnului Dumnezeu cel Sfant.

Pr. Dumitru Staniloaie: "Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre"

Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: "Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru"

Pr. Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?"

Pr. Ardian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX"
Pr. Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!"

Pr. Iustin Parvu: "Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica"

Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."
Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!"