duminică, 24 mai 2009

ADEVARUL SUFLETULUI MEU

IiSUS e si prietenul meu, cel mai bun prieten…In clipe grele din viata mea mi-a sters lacrimile si mi-a alinat suferinta prin cuvintele Sale pline de Adevar.In momentele bune El s-a bucurat impreuna cu mine de succesele mele si m-a incurajat sa perseverez in cautarile mele.

El crede in mine si m-a chemat la o viata fara compromisuri si jumatati de masura.El s-a jertfit pentru mine pe o cruce, iubindu-ma asa cum sunt si iertandu-ma pentru momentele in care l-am dispretuit sau am fost indiferenta la Cuvantul Sau.

Cine, oare, m-ar mai fi putut iubi, stiind ca am gresit de atatea ori (cu gandul, cu fapta, cu insasi viata mea)?Doar El, Iisus, Prietenul meu, Domnul meu…

duminică, 17 mai 2009

CE ESTE CEL MAI DE PRET OMULUI ?

Ce zici acum, tu care cugeti la aceste adevaruri , sunt doua trepte de incredintare spirituala sau pamanteana. Care dintre acestia doi crezi ca are dreptul sa te biruie si sa te stapaneasca: lumea sau Hristos, care a biruit lumea? Lumea te impinge sa cauti mai intai bunurile pamantesti si sa le socoti de mare pret.

Hristos, cu pilda vietii si cu invatatura, te indeamna sa cauti mai intai Imparatia lui Dumnezeu si sa dispretuiesti ca pe niste gunoi toate bunurile pamantesti: "Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui" (Matei 6,33), ba chiar te sfatuieste sa te lipsesti de aceste bunuri, fie in parte, dandu-le milostenie saracilor, fie in intregime, parasind toate pentru viata calugareasca, agonisindu-ti astfel o comoara in Rai: "Vinde cele ce ai si da-le saracilor si vei avea comoara in Cer si vino de-mi urmeaza" (Matei 19,21). Si iarasi: "Oricare dintre voi, care nu se leapada de tot ce are nu-mi poate fi ucenic" (Luca 14,33).


Deci tu, si ca ucenic al lui Hristos si ca un om intelept si luator aminte se cade sa asculti ceea ce-ti spune Hristos si nu ceea ce zice lumea si nu numai sa asculti ci sa si implinesti cu fapte. Pentru ca nu auzitorii legii sunt drepti inaintea lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc legea se vor indrepta (Rom.2, 13). Este adevarat ca, fiind simplu crestin nu esti obligat sa fii fara avere si cu totul sarac, ci numai sa pretuiesti asa de putin avutiile, incat pentru ele sa nu calci niciodata o porunca a lui Durnnezeu; si asa de sloboda sa-ti fie inima de ele ca si cum nu le-ai avea si nu numai sa le intrebuintezi in scopuri bune, ci nici sa nu le intrebuintezi rau, adica sa nu le risipesti in lucruri desarte si pieritoare si peste nevoile tale, dupa cum zice Ap.Pavel:


"Ca cei ce se folosesc de lumea aceasta, sa fie ca si cum nu s-ar folosi, ea trece chipul lumii acesteia" (I Cor. 7,30). In aceasta privinta sfatuieste-te cu Prea Sfantul Prunc Iisus si rusineaza-te inaintea Lui, ca pana acum ai cinstit si iubit asa de mult bogatiile, pe care El le-a dispretuit atat, si invers, cum de ai dispretuit si urat saracia si simplitatea pe care EI asa de mult le-a iubit. Cere iertare pentru toate relele savarsite fie pentru ca sa castigi bogatie si bunuri pamantesti fie folosindu-te de ele, si roaga-L sa-ti dea har ca dupa cum El, bogat fiind, S-a facut sarac din dragoste pentru tine, asa si tu sa devii sarac din dragoste pentru El, imbogatindu-te de dumnezeirea Lui:


"Cunoaste-ti Harul Domnului nostru Iisus Hristos, care - bogat fiind, a saracit pentru voi, ca voi sa va imbogatiti cu saracia Lui" (II Cor, 8,9). Pe langa acestea mai roaga-L sa nu te mai lase sa fii inselat de lume ca, fie de ai bogatie, fie de esti sarac din dragoste pentru EI, sa nu o mai folosesti in alt scop decat numai pentru dobandirea fericirii vesnice, precum este scris: "Rascumpararea sufletului pentru un barbat este bogatia lui" (Prov. 13,8).

miercuri, 13 mai 2009

CE ESTE BIBLIA ?

Biblia este o colecţie de 66 de cărţi, 39 în Vechiul Testament sau Vechiul Legământ şi 27 în Noul Testament sau Noul Legământ. Aceste cărţi descoperă povestea lui Dumnezeu care tratează cu omenirea şi în special Poporul Său-în Vechiul Testament, poporul lui Israel şi în Noul Testament, poporul Său-Biserica.

Inspiratia Bibliei :

Deşi Biblia a fost scrisă de diferiţi autori umani înaintea fiecăruia a fost Duhul Sfânt care a inspirat ceea ce ei au scris. Dumnezeu atunci este autorul Bibliei.''Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu...'' 2 Timotei 3.16
Iisus a învăţat că Scriptura este Cuvântul lui Dumnezeu. Scriptura nu poate fi desfiinţată. Ioan 10.34,35. Credinţa în Iisus stă în picioare sau cade cu credinţa în Scripturi. Iisus a spus:'' N-aţi CITIT ce vi s-a SPUS DE DUMNEZEU'' Matei 22.31. Iisus spune că când Biblia vorbeşte, Dumnezeu vorbeşte.
Autoritatea Bibliei

Autoritate şi autor sunt concepte care se relatează direct unul la celălalt. Pentru căDuhul Sfânt ( care este Dumnezeu ) este autorul Bibliei, autoritatea Bibliei este autoritatea lui Dumnezeu. Asta înseamnă, când Biblia ne vorbeşte, atunci Dumnezeu ne vorbeşte. A nu te supune Noului Testament înseamnă să nu te supui lui Dumnezeu.
Iaon 12.46-48 citim. '' Acela care Mă respinge, şi nu primeşte cuvintele Mele''. Cuvântul are autoritate să judece şi va judeca în ziua din urmă.

Luca 6:46-49.Iisus este Domnul vieţii tale dacă şi numai dacă tu faci ceea ce El spune în Cuvântul Său. Noi trebuie să venim la Isus, să auzim ce spune El, şI Să împlinim. Noi trebuie să săpăm dincolo de tradiţii, prejudecăţi şi erorile omului la stânca care este Cristos dacă o să avem vieţi solide în Împărăţia lui Dumnezeu, care vor trece testele.
Unii se ceartă că Scripturile s-au schimbat. (Vezi motive să crezi). Dar Dumnezeu a promis să prezerve Cuvintele Sale pentru totdeauna ( Psalm 12.7 ). Dacă noi credem în Dumnezeul credincios cel care face soarele să răsară în fiecare zi, atunci ar trebui să credem că El a prezervat Cuvântul Său pentru noi de asemenea.
2 Timotei 3.16-17Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să ÎNVEŢE, să CONVINGÂ, să ÎNDREPTE, să DEA ÎNŢELEPCIUNE ÎN DREPTATE, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie DESĂVÂRŞIT şI CU TOTUL PREGĂTIT PENTRU ORICE LUCRARE BUNĂ.

Cine Poate interepreta Biblia?

- Toţi cei care vor să fie ucenici ai lui Iisus ( Creştinii ) trebuie să rămână în Cuvântul Său. ( Ioan 8.30-31 ). Ioan 15.7. Ioan 14.21,23.
- Scriptura este consistentă - Scriptura interpretează Scriptura. 2 Petru 1.21. Psalm 12.6-7.
- Duhul Sfânt, ca autor, este în cele din urmă cel care interprează.
- Duhul Sfânt a creat Scriptura, nu Biserica.
- Duhul Sfânt niciodată nu se contrazice singur.
- Iisus a spus că Duhul Sfânt ne va ghida în tot adevărul. (Ioan 16.13)
- Duhul Sfânt este dat acelora care se supun lui Dumnezeu.(Fapte 5.32) Dumnezeu descoperă adevărul despre doctrină acelora care vor să facă voia Lui. (Ioan 7.17). Noi nu ne putem încrede în aceia care voit nu ascultă de Cuvântul lui Dumnezeu ca ei să ne interpreteze corect Biblia.

duminică, 3 mai 2009

ADEVARUL SI CREDINTA

Adevarul se descopera in Fiul lui Dumnezeu. Acest lucru nu l-a putut pricepe Pilat, cum nu-l inteleg foarte multi oameni (chiar declarati crestini…) si a pus intrebarea: “Ce este Adevarul?” (Ioan 18/38). Este intrebarea necredinciosului, a aceluia ce nu-l accepta pe Domnul Isus in viata sa si care nu poate intelege Planul lui Dumnezeu de mantuire. Biblia ne spune ca Adevarul lui Dumnezeu se descopera in iertarea greselilor (Rom. 3/25-26).
Prin Adevar, se intelege eliberarea de puterea pacatelor. Adevarul este puterea care invinge condamnarea. Domnul Isus S-a numit Adevarul. Si El, desigur, este Puterea care-l izbaveste pe pacatos, prin jertfa de pe Calvar. Adevarul este puterea lui Dumnezeu, este forta care duce la eliberarea de condamnare si moarte.
Deseori, se confunda notiunea de adevar cu cea de dreptate. Dreptatea deriva din dorinta de a-l judeca pe vinovat si a-l salva pe nevinovat. Adevarul, insa, deriva din dorinta nevinovatului de a lua asupra sa vina celui vinovat si de a darui acestuia eliberare. Domnul Isus, Adevarul Divin, fiind bogat in indurare, a luat asupra Sa datoriile celor gresiti si le-a platit pe Golgota. De la pacatosi, se asteapta doar credinta, recunoasterea acestui sacrificiu extraordinar…
Se pare ca nu este nimic mai usor decat sa crezi in Adevarul lui Dumnezeu, in bunatatea Lui Sfanta si sa fii eliberat de toata vina.
Noi putem vorbi despre Adevar, ca despre ceva abstract si impersonal. In realitate, noi trebuie sa vedem in Adevar o inima jertfitoare, care ne vorbeste despre dragostea lui Dumnezeu pentru noi… Adevarul care se manifesta in actiune se numeste Har. Daca Adevarul il luam drept cauza, atunci Harul va fi rezultatul lui… Prin intrarea omului in Harul lui Dumnezeu, renaste in el dorinta spre viata vesnica - “pentru ca, dupa cum pacatul a stapanit dand moartea, tot asa si Harul sa stapaneasca dand neprihanirea, ca sa dea viata vesnica, prin Isus Cristos, Domnul nostru” (Romani 5/21).
Izvorul Adevarului este Dumnezeu. Adevarul acesta, insa, se descopera si in acel om care s-a nascut din Dumnezeu. Domnul Isus ne spune ca “Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in Duh si in Adevar (Ioan 4/24).
Credinciosii trebuie sa se inchine in Duhul “nasterii din nou” si in acel Adevar, care S-a descoperit in ei, ca rezultat al acestei nasteri… Prin “nasterea din nou” (renasterea spirituala prin credinta in Mantuitorul), Dumnezeu incepe sa se descopere in credinciosi si Adevarul Lui le umple sufletul si intreaga lor fiinta, producand schimbari, care, din ce in ce mai mult, ii fac sa se asemene cu Mantuitorul lor: Domnul Isus Cristos.
Adevarul nu este ceva rupt de starea sufleteasca a credinciosului, ci este chintesenta “omului nou”, creat de Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu este Adevarul. Apostolul Iacov ne spune ca “El, de buna voia Lui, ne-a nascut prin Cuvantul Adevarului, ca sa fim un fel de parga a fapturii Lui” (Iacov 1/18).
Adevarul este recunoscut nu prin ratiune, ci prin descoperirea lui Dumnezeu in credinciosi. Adevarul este afirmarea dragostei lui Dumnezeu in noi. Si de aici, se desprinde importanta cunoasterii si ancorarea in Adevarul Divin si pastrarea descoperirii Lui in curatie de inima si in sfintenie, pentru a avea parte de viata vesnica, prin credinta in Mantuitorul Isus, care ne-a spus ca El este “Calea, Adevarul si Viata”.
Crestini romani, iubiti Adevarul, fugiti de minciuni si de vorbele “goale”, fiti sfinti, dupa cum si Mantuitorul nostru este sfant! Traiti bine si crestineste: in credinta, bucurie si fericire, avand sufletele sudate in Ancora Adevarului Divin!...